bivši hrvatski predsjednik

Mesić: Čović i Dodik su braća blizanci, njihov cilj je isti (VIDEO)

mesic covic dodik

Arhitektura našeg prostora je definitivna i tu nema razbijanja. Dok to ne shvate u Srbiji i Hrvatskoj, da sa BiH treba razgovarati na ravnopravnoj osnovi

Gostujući u emisiji Pressing na televiziji N1 bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić je kazao da je “Dragan Čović brat blizanac Milorada Dodika, koji želi razoriti BiH”.

Kolinda Grabar-Kitarović je govorila da Hrvati imaju dvije domovine, Hrvatsku i BiH. Šta će Milanović poručivati?

“Morat će vratiti se na realnu politiku, jer slušajte šta oficijelna Srbija govori. Oni kažu da poštivaju BiH, njenu teritorijalnost. Ali, oni poštivaju sve to, a u svemu podržavaju Milorada Dodika. Hrvatska kaže da oni poštivaju teritorijalni integritet i sve ostalo, ali podržavaju Dragana Čovića. A Dragan Čović je brat blizanac Milorada Dodika koji želi razoriti BiH. Koje su to politike? I Srbija i Hrvatska moraju shvatiti, kada te zemlje budu slale druge poruke u BiH – onda će se dogovoriti i Srbi i Hrvati i Bošnjaci u BiH”, kazao je i dodao:

“BiH svakako da je domovina Hrvata BiH i u tome nema sumnje. Ali mora se poći od toga da se shvati da politika Mate Bobana više ne postoji. Ima reflekse i svi koji imaju iluzije da će se raspasti BiH i da će tu neko teritorijalno profitirati – nema, nema razbijanja BiH. Arhitektura našeg prostora je definitivna i tu nema razbijanja. Dok to ne shvate u Srbiji i Hrvatskoj, da sa BiH treba razgovarati na ravnopravnoj osnovi”, zaključio je.