Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši predsjednik Hrvatske

Mesić poručio Milanoviću: Šta će ti razgovori s Dodikom? Šta imaš s njim razgovarati?

Foto: Pixsell/Arhiv

Mesić je, podsjetimo, s također bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem i akademikom Ivom Šlausom na konferenciji govorio o situaciji u svijetu. Njih trojica upozorili su da je situacija sada gora nego 1939. godine

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić danas je nakon konferencije “Apel za mir i žurni prekid ratova u svijetu” u organizaciji Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja prokomentirao mandat predsjednika Zorana Milanovića za NovuTV.

Mesić je rekao da je Milanović imao sjajne poteze, ali i promašaje.

-I sad treba staviti na vagu čega ima više. Onih dobrih rješenja koje je nudio ili tamo gdje je pogriješio? Ali to i sam mora znati. Šta će mu razgovori s Miloradom Dodikom? Dodik je čovjek koji je razarač BiH, notorni razarač. I on je priman i u Rusiji i u Srbiji na najvišem nivou. Oni prihvaćaju njegovu politiku razaranja Bosne i Hercegovine. Šta imaš s njim razgovarati? O čemu?, poručio je bivši predsjednik Hrvatske.

Mesić je, podsjetimo, s također bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem i akademikom Ivom Šlausom na konferenciji govorio o situaciji u svijetu. Njih trojica upozorili su da je situacija sada gora nego 1939. godine. Mesić je rekao da je konferencija kap koja se mora preliti u put prema traženju mirovnih rješenja.

-Svaki sukob je sukob za sebe. Zato ga mogu rješavati samo pravi lideri koji znaju što je problem i znaju što dolazi ako se problem ne riješi, rekao je između ostalog Mesić.