Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Meteorolozi najavlju snijeg, do kraja godine oblačno sa slabom kišom

Cijeli dan pada jaka kiša u Sarajevu
09.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Cijeli dan pada jaka kisa u Sarajevu, a mereorolozi upozoravaju na mogucnost novih poplava. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U jutarnjim satima i dio prijepodneva na sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom, u ostatku zemlje kiša. Na planinama sa snijegom

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme koje će se zadržati do četvrtka, prenosi Anadolu Agency (AA).

U jutarnjim satima i dio prijepodneva na sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom, u ostatku zemlje kiša. Na planinama sa snijegom, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Poslijepodne u Bosni prestanak padavina, a u Hercegovini lokalno slaba kiša. Vjetar slab promjenljivog smjera. Temperatura zraka u Bosni između nula i šest, a u Hercegovini između osam i 12 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i prijepodne. Temperatura zraka između tri i šest stepeni.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu od šest do devet, a dnevna od tri do osam, na jugu od deset do 14 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne slaba kiša u većini područja. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu do devet, a dnevna od četiri do deset, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od tri do sedam, na jugu do deset, a dnevna od devet do 15 stepeni Celzijusovih, zaključili su iz FHMZ-a.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Hercegovini, a tokom noći i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša ili rosulja je moguća u centralnoj i istočnoj Bosni.

Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 °C.