Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Meteorolozi najavljuju snijeg, dobra vijest je da još nema “debelih” minusa

Hladno jutro u Sarajevu, izmjereno je čak -15 stupnjeva
25.01.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U Bosni i Hercegovini jutros su temperature isle i do -20. Glavni grad okovan je ledom, najniza jutarnja temperatura bila je -15 supnjeva Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana slaba kiša ili rosulja.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -3; Ivan Sedlo 0; Livno 1; Bugojno i Sarajevo 2; Bihać, Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 3; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg, Stolac i Zenica 4; Grude 6; Trebinje 9; Mostar 10 i Neum 11 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Povremeno će biti rosulje, a u večernjim satima slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slabo jugo.

Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 13°C.

U subotu će biti oblačno. Kiša uglavnom na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slabija kiša i u ostalim područjima Bosne. Vjetar slab jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U nedjelju će biti oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše se prognozira na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.