Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme, nakon čega nam stiže snijeg

Gust snijeg i jak vjetar na riječkom području
06.04.2021., Rijeka - Gust snijeg i jak vjetar u gradu, okolici, na Grobniku i Kamenjaku. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U periodu od 22. novembra do kraja mjeseca prema trenutnim prognoznim modelima preovladavaće pretežno oblačno s kišom i snijegom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini. Više padavina moguće je od 25. novembra

U Bosni i Hercegovini će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni prijepodne povremeno sa slabom kišom ili rosuljom.

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od šest do 11, na jugu od 13 do 16 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne je povremeno moguća slaba kiša ili rosulja. Dnevna temperatura oko osam stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u petak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od šest do 11, na jugu do 16 stepeni.

U subotu većinom se očekuje dosta sunčano vrijeme. Po kotlinama prijepodne će biti magle ili niske naoblake. Vjetar u Bosni slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13, na jugu zemlje do 17.

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od dva do sedam, na jugu do 11, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 stepeni.

Početkom iduće sedmice prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima padavine u većini područja. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 11, a dnevna od šest do 11, na jugu do 15.

U periodu od 22. novembra do kraja mjeseca prema trenutnim prognoznim modelima preovladavaće pretežno oblačno s kišom i snijegom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini. Više padavina moguće je od 25. novembra.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od jedan do šest stepeni u Bosni, do osam stepeni u Hercegovino. Maksimalne dnevne temperature variraće između četiri i devet stepeni u Bosni, do 12 u Hercegovini.