BiH

Migranti blokirali Granični prelaz Maljevac, intervenisala policija

16/05/2018

Između 60 i 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice pokušale su blokirati saobraćaj preko prijelaza Velika Kladuša – Maljevac, potvrđeno je iz Granične policije.

Kako su iz Granične policije rekli za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH), grupa migranata pokušala je blokirati prelaz, ali su pripadnici granične policije u saradnju s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju saobraćaja preko prijelaza.

„Osobe se nalaze u okolini prijelaza koje osiguravaju pripadnici nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona“, rečeno je iz Granične policije.

Ranije danas, “Facebook” stranica „Granični prelaz Maljevac“, objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter hrvatske policije nadlijeće prelaz, a veći je broj pripadnika i Granične policije BiH.

Iz policijske uprave Karlovac su za BIRN BiH kazali da su migranti u “nadležnosti tijela BiH” te da nisu prešli granicu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.