Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Služba za poslove sa strancima

Migranti iz napuštenih objekata na području Bihaća smješteni u centar “Lipa”

migranti fena (2)

Inspektori Službe za poslove sa strancima izvršili su kontrolu kretanja i boravka migranata na lokacijama Žegar, Vedro polje i Bakšaiš

Služba za poslove sa strancima preduzela je, 29. marta u ranim jutarnjim satima, operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća u cilju izmještanja migranata iz napuštenih objekata u privremeni prihvatni centar Lipa.

Inspektori Službe za poslove sa strancima izvršili su kontrolu kretanja i boravka migranata na lokacijama Žegar, Vedro polje i Bakšaiš.

Na svim navedenim lokacijama inspektori za strance zatekli su ukupno 46 osoba porijeklom iz Afganistana i Pakistana. Te osobe Služba je relocirala u privremeno prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija, te obezbijeđeni smještaj, hrana i ostali neprehrambreni proizvodi.

– Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz improvizovanih smještajnih kapaciteta u privremeno prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima – saopćila je Služba za poslove sa strancima.