Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sve spremno za druženje

Migranti predstavljaju kulinarsko umijeće i svoja nacionalna jela u PD Brezovača

usivak

U vremenu kada migrante u BiH koji na putu za boljim životom borave u našoj zemlji prate razne stigma, ova manifestacija ima izuzetan značaj i cilj barem djelomično razbiti predrasude 

Zanimljiva manifestacija bit će održana u subotu 26. septembra ove godine ispred Planinarkog doma Brezovača u Hadžićima. Naime, u organizaciji Udruženja ASUS i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) bit će održan Dan internacionalnih kuhinja.

Posebno je interesantno što će nacionalne kuhinje svojih zemalja predstaviti i to sopstvenim kulinarskim umijećem dame iz Afganistana, Iraka, Irana, Kameruna, Maroka, Pakistana i drugih zemalja, a koje su dio migrantske populacije smještene u prihvatnom centru Ušivak kod Hadžića.

U vremenu kada migrante u BiH, koji na putu za boljim životom borave u našoj zemlji, prate razne stigma, ova manifestacija ima izuzetan značaj i cilj barem djelomično razbiti predrasude koje dio stanovništva u našoj zemlji ima prema ljudima koji su iz nekog razloga morali otići iz svojih domovina i ne nailaze na razumijevanje.

Planinarski dom Brezovača u Hadžićima: Sve spremno za druženje u subotu

Dan internacionalnih kuhinja upravo je lijepa prilika da se građani BiH i migranti kroz druženje  bolje upoznaju i  približe jedni drugima.

– Osim toga, ovom aktivnošću Udruženje ASUS, nastoji poboljšati položaj migrantske populacije smještene u prihvatnom centru Ušivak u Hadžićima. Zato, pozivamo sve zainteresovane građane, a u skladu sa propisanim mjerama opreza zbog epidemiološke situacije u vezi s korona virusom, da uveličaju ovaj događaj. Čekamo Vas u 12 sati ispred Planinarkog doma Brezovača i svi ste dobrodošli – poručili su iz Udruženja ASUS.