BiH

Na lokaciji Ćurića Brod

Migranti pronađeni na području Velike Kladuše izmješteni u Miral

05/08/2021

Na lokaciji Ćurića Brod zatečena su 44 migranta, od kojih je najviše državljana Bangladeša i Afganistana

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine danas je u jutarnjim časovima preduzela operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području opštine Velika Kladuša i izmještanje migranata pronađenih na lokaciji Ćurića Brod u privremeni prihvatni centar Miral, javlja Anadolu Agency (AA).

“Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju MUP-a USK-a, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na lokaciji Ćurića Brod, opština Velika Kladuša, gdje su zatekli 44 migranta, od kojih je najviše državljana Bangladeša i Afganistana. Služba za poslove sa strancima je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Miral, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te obezbjeđeni: smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi”, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Dodaje se da je provedena aktivnost nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.