Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nedaleko od zvornika

Migranti snimljeni kako gaze preko rijeke i ulaze u Bosnu i Hercegovinu

Зворник – мигранти прелазе дрину
ЗВОРНИК, 22. ОКТОБРА /СРНА/ - Група илегалних миграната данас је најплићим дијелом корита прегазила ријеку Дрину и из Малог Зворника прешла у Зворник.

Migranti su iskoristili mali vodostaj Drine i nesmetano pregazili rijeku nizvodno jedan kilometar od centra grada Zvornika

Grupa ilegalnih migranata danas je najplićim dijelom korita pregazila rijeku Drinu i iz Malog Zvornika prešla u Zvornik, javlja dopisnik Srne sa lica mjesta. Pomenuta agencija je i objavila fotografiju migranata kako gaze preko Drine.

Migranti su iskoristili mali vodostaj Drine i nesmetano pregazili rijeku nizvodno jedan kilometar od centra grada Zvornika.

Za razliku od prethodnih grupnih prelazaka Drine, ovaj put su migranti pojedinačno prelazili rijeku, vjerovatno iz bezbjednosnih razloga, jer se nedavno u blizini ovog prelaza utopila žena migrant.

Migranti skinu garderobu na desnoj obali Drine, stave odjeću u nepromočivi ranac i kada pređu na lijevu obalu obuku suvu garderobu.

Broj migrtanata koji su danas pregazili Drinu teško je utvrditi jer su se u određenim vremenskim periodima i duž obale više od jednog kilometra raspoređivali i prelazili rijeku.