Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik SDP-a

Mijatović: Ograđujem se od sramnog čina imenovanja Zornića, spreman sam dati i ostavku

vojin mjatovic

Mijatović je kazao da je, ukoliko se potvrde navodi, spreman i sam iz moralnih razloga podnijeti i lično ostavku na mjesto potpredsjednika SDP BiH, iako nije ni na koji način učestvovao u donošenju odluke oko imenovanja dotičnog

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na Facebooku je objavio saopćenje nakon što je objavljeno da je osuđeni ratni zločinac Enver Zornić direktor javnog preduzeća Toplane Sarajevo.

Mijatović je kazao da je, ukoliko se potvrde navodi, spreman i sam iz moralnih razloga podnijeti i lično ostavku na mjesto potpredsjednika SDP BiH, iako nije ni na koji način učestvovao u donošenju odluke oko imenovanja dotičnog.

Njegovo saopćenje prenosimo u nastavku.

“Ratni zločinci iz sva tri naroda u BiH, niti mogu, niti smiju učestvovati u javnom i političkom životu u Bosni i Hercegovini, a kamoli obavljati javne funkcije.

Javno se želim ograditi od ovog sramotnog čina, te želim obavijestiti javnost da ukoliko se potvrde navodi iz medija, tražim smjenu Zornića, promptno isključenje iz SDP BiH, te ostavke svih odgovornih u Kantonalnoj organizaciji koji su učestvovali u odluci oko imenovanja istog.

U svoje lično ime i ime SDP BiH želim se izviniti javnosti zbog svega što je ovakva odluka proizvela”, stoji u saopštenju za javnost Vojina Mijatovića.