Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik SDP-a

Mijatović pozvao Komšića, Džaferovića i Turković da otkažu gostoprimstvo Sergeju Lavrovu

Ja da sam član Predsjedništva ili ministar vanjskih poslova uradio bih to odmah pa šta god da je cijena, ovo je uvreda prema državi Bosni i Hercegovini i diplomatski skandal bez presedana

I prije obraćanja ministra vanjskih poslova Ruske Federacije koji je u Istočnom Sarajevu održao sastanak sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom bez državne zastave i bilo kakvog simbola BiH, reagirao je potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović.

„Lavrov u Istočnom Sarajevu sa svesrpskom oligarfijom. Naravno, nema zastave BiH, pozivam Željka Komšića, Šefika Džaferovića, Biseru Turković da otkažu sutrašnje sastanke sa Lavrovim i otkažu gostoprimstvo“, naveo je Mijatović.

“Ja da sam član Predsjedništva ili ministar vanjskih poslova uradio bih to odmah pa šta god da je cijena, ovo je uvreda prema državi Bosni i Hercegovini i diplomatski skandal bez presedana! Naravno, velike patriote, vi to nećete uraditi jer ne želite da se zamjerite vašem koalicionom bratu Miloradu Dodiku. Pošto već ne smijete to da uraditi onda ćutite i poklopite se ušima, te prestanite sa dnevnim laprdanjima gdje glumite patriote”, poručio je Mijatović.