BiH

sdp

Mijatović: Treba uhapsiti Radovana Viškovića

29/05/2020

Potpuno je jasno da su današnjom odlukom o raskidu ugovora za nabavku predmetne bolnice sami akteri potvrdili krivično delo, te postoje svi uslovi za privođenje istih

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović zatražio je od Tužilaštva Republike Srpske i Državne agencije za istragu i zaštitu hapšenje Radovana Viškovića i sve ostale uključene u proces sporne nabavke po osnovu ranije podnesene krivične prijave.

Podsjećamo, GO SDP BiH Banja Luka je ovu krivičnu prijavu podnio još 29.04.2020. godine.

„Tražim javno od Tužilaštva RS i Državne agencije za istrage i zaštitu da na osnovu podnesene krivične prijave za nezakonitu nabavku mobilne bolnice pristupe svim istražnim radnjama i odmah liše slobode Predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića kao i v.d. direktora Instituta Javnog zdravstva Republike Srpske Branislava Željkovića, kao i sve ostale koji su uključeni u spornu nabavku.

Potpuno je jasno da su današnjom odlukom o raskidu ugovora za nabavku predmetne bolnice sami akteri potvrdili krivično delo, te postoje svi uslovi za privođenje istih. Očekujemo, stoga, promptnu reakciju Državne agencije za istrage i zaštitu“, naveo je Mijatović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.