BiH

Skupština ks

Policija može kažnjavati one koji ne poštuju mjere zaštite od zaraznih bolesti

27/08/2020
Foto: Armin Durgut/PIXSELL (Arhiv)

Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko u uvodnim napomenama kazao je da se važeći Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira primjenjuje već 13 godina i da je potrebno izmijeniti ga.

U nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su razmatrali prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su njegove predložene izmjene i usvojili, objavljeno je u četvrtak iz KS, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova KS u uvodnim napomenama kazao je da se važeći Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira primjenjuje već 13 godina i da je potrebno izmijeniti ga.

“Ove izmjene značit će davanje policijskim službenicima zakonskih alata kao instrumenata zaštite građana i njihove imovine. Akcent je na kontroli postupanja nadležnih organa, ali samo ako se policija izričito ovlasti u takvoj naredbi. Želimo da Uprava policije i njeni službenici budu od koristi u vrijeme epidemije“, rekao je Jusko.

Zaključeno je da je zaštita zdravlja stanovništva na prvom mjestu, posebno ako se uzme u obzir činjenica koje posljedice mogu nastupiti ako se naredbe krše.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.