Mikulić: Mario Karamatić je lutka na koncu Dragana Čovića

zoran mikulic

Povodom neutemeljenih izjava koje je u medijima iznio Mario Karamatić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, o Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine kao bošnjačkoj partiji, kao i novom odgađanju izjašnjavanja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o izmjenama Izbornog zakona, čija svrha je osiguravanje fer i poštenih izbora, reagovao je Zoran Mikulić, član Predsjedništva SDP-a.

„Nedopustive su šovinističke izjave Marija Karamatića, koji, štiteći se nacionalnim plaštom za vlastito profitno i interesno pozicioniranje, napada članove SDP-a, nazivajući ih Srbima i Hrvatima sa halal certifikatom.

SDP neće pasti u zamku nacionalističkog prepucavanja, u koje nas povlači Karamatić, uz asistenciju HDZ-a i njihovog privatnog političkog projekta HNS-a. Nije SDP kriv što je Karamatić lutka na koncu kojom rukovodi Dragan Čović i koji na najniži način vrijeđa sve one koji ne misle kao njegov veliki vođa.

Što se nas tiče, a to smo istaknuli više puta, a što se i potvrđuje iz dana u dan, očigledno je da raste strah nacionalističkih stranaka od jačanja SDP-a. Odatle dolaze i izjave Karamatića da SDP vrši torturu nad Hrvatima, što je nova razina vlastitog sramoćenja i vrijeđanje inteligencije hrvatskog naroda, na čiji račun Karamatić odlično živi.

Ne postoji nikakav bošnjački, hrvatski ili srpski SDP, postoji SDP za sve građane BiH, čije članstvo raste u svakom dijelu zemlje, usprkos preprekama. Postoji SDP koji vodi politiku solidarnosti, zajedništva i napretka u skladu sa suvremenim životom.

Nasuprot tome, odgađanje izjašnjavanja Doma naroda PSBiH oko pooštrenja nadzora izbornog procesa govori da HDZ i njegovi politički sateliti žele zadržati Hrvate i sve građane BiH u mraku predmodernosti. Time žele legalizirati očitu izbornu krađu, koju planiraju na dan izbora, a sve kako bi i dalje nesmetatno živjeli na grbači naroda kojeg, tobože, brane.

Na kraju, nadamo se da će Karamatić promijeniti mišljenje i oko plaćanja RTV takse, jer smatramo da nije dostojno čovjeka, koji prima plaću iz državnog Parlamenta, da krši zakone zemlje koju, navodno, voli i cijeni“, izjavio je Mikulić.