Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milan Balać nije bio predmet kriminalističke obrade

policija-rs123

Pripadnik Specijalne jedinice Policije Republike Srpske Milan Balać nije lišavan slobode niti je bio predmet kriminalističke obrade u vezi sa razbojništvom koje se dogodilo prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, rečeno je Srni u policiji.

Na pitanje Srne da li je Balać, koji je bio u obezbjeđenju nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe, bio privođen i saslušavan u vezi sa ovim krivičnim djelom kako to navode pojedini mediji i predstavnici opozicije, u Policiji Srpske su rekli da se on nije dovodio u bilo kakvu vezi sa ovim krivičnom djelom.

Pljačka blindiranog vozila kompanije “Sektor sekjuritija” dogodila se 22. septembra prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani.

U pljački je ukradeno oko 600.000 KM, a riječ je o novcu iz Unikredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

Šef Odjeljenja Specijalnog tužilaštva Republike Srpske za istrage i bezbjednost Darko Ilić rekao je juče da je ovo krivično djelo u potpunosti rasvijetljeno i da nema nepoznatih činjenica u njegovom izvršenju.

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Goranu Parašu, Vladanu Maliću i Aleksandru Popoviću, osumnjičenim za oružanu pljačku oko 600.000 KM iz blindiranog vozila kompanije “Sektor sekjuriti” 22. septembra prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, saznaje Srna u ovom sudu.

Osim njih, jednomjesečni pritvor je određen i zaposlenom u Agenciji “Sektor sekjuriti” Danijelu Kuzmiću i suvlasniku auto-kuće plac za prodaju vozila “Kvatro” Olegu Bandi, dok su pripadnici Specijalne policije Željko Inđić i Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.