Okružni sud Banjaluka

Milan Novitović na slobodi, ali mu zabranjena direktorska fotelja

milan novitovic – srna (1)

Osim zabrane obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite, sud mu je zabranio i sastajanje i kontaktiranje sa 12 lica

Odlukom Okružnog suda u Banjaluci, Milan Novitović, vršilac direktora Republičke uprave civilne zaštite, pušten je na slobodu, ali mu je zabranjeno da obavlja tu funkciju, pišu Nezavisne novine.

Novitović je, podsjetimo, uhapšen zbog zapošljavanja partijskog kolege iz Ujedinjene Srpske, Branislava Zeljkovića, koji je ranije hapšen, a nedavno i optužen zbog sumnje u malverzacije pri nabavci medicinske opreme za potrebe Instituta za javno zdravstvo RS, na čijem je čelu bio.

Osim zabrane obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite, sud mu je zabranio i sastajanje i kontaktiranje sa N.Ć., D.K., P.S., Ž.J., A.M., A.D., Ž.L., A.T., Lj.S., R.V., A.Š. i Ž.Đ.

“Njima se osumnjičeni ne smije približiti na udaljenost manjoj od 30 metara, ma gdje se oni nalazili, te sa njima ne smije uspostavljati kontakte putem sredstava telekomunikacija. Osumnjičeni je upozoren da će mu biti određen pritvor ako prekrši mjere zabrane”, naveli su iz Okružnog suda u Banjaluci.

Mjere zabrane, dodaje se, mogu trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude ako mu nije izrečena kazna zatvora, ili do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ako je ona izrečena.

“Sudija za prethodni postupak će svaka dva mjeseca ispitati da li je još potrebna primjena mjera zabrane koje su određene”, naveli su iz Okružnog suda u Banjaluci.