predsjednik hrvatske

Milanović objasnio zašto je išao kod Dodika na njegovo imanje

Milanović i Pahor sastali se kao supredsjedatelji Procesa Brdo-Brijuni te ugostili kolege
12.09.2022., Brdo kod Kranja, Slovenija - 11. godisnji sastanak na vrhu sefova drzava Procesa Brdo-Brijuni odrzao se u Brdu kod Kranja u Sloveniji. Predsjednik Republike Zoran Milanovic, kao supredsjedatelj, zajedno sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, bio je domacin sastanka. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“U interesu svih u BiH je da se Daytonski mir poštuje. Je li to dovoljan razlog za odlazak kod Dodika na njegovo imanje?”, upitao je Milanović

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je u berbi grožđa organiziranoj za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj – „Diplomatskoj berbi“ u vinogradu porodice Tomac na Plešivici.

Tom je prilikom Milanović odgovarao i na pitanja novinara, javlja N1. Međutim, na pitanja o svojim izjavama o genocidu u Srebrenici nije htio odgovarati.

Upitan što je bilo na druženju s Dodikom na njegovu imanju, Milanović je rekao da je to bio “razgovor uz kafu”.

“U interesu svih u BiH je da se Daytonski mir poštuje. Je li to dovoljan razlog za odlazak kod Dodika na njegovo imanje?”, upitao je Milanović.

“Nije normalno da ja nakon dana proslave oslobođenja Jajca, starog grada Hrvoja Vukčića Hrvatinića, umjesto na druženje s Bošnjacima i njihovim predstavnicima, kojima je Hrvatska vojska omogućila da bez ispaljenog metka dođu u svoj grad, da ja idem kod Dodika. Ali takvo je vrijeme. Hrvatska vojska je oslobodila Jajce, niko drugi”, rekao je Milanović.