Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Milanović ugostio Dodika na Hvaru, objavljeno o čemu su razgovarali

dodik milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dodik i Milanović

U saopštenju se navodi da je Dodik Milanoviću govorio o “rješavanju institucionalne i političke krize u BiH”, iste one koju je sam kreirao

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ugostio je danas na Hvaru predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

“Na radnom sastanku, koji je održan na Hvaru, Milanović i Dodik razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima te susjedne države s Republikom Hrvatskom.

U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će osigurati ravnopravno učestvovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda”, stoji u saopštenju iz Ureda predsjednika Hrvatske.

U saopštenju se navodi da je Dodik Milanoviću govorio o “rješavanju institucionalne i političke krize u BiH”, iste one koju je sam kreirao.

“Dodik je informisao predsjednika Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja europskih integracija BiH.

Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika triju naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen europski put”, stoji u saopćenju.