Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Crne Gore

Milatović odbio poziv za obilježavanje tzv. “dana RS”: Uskoro dolazim u Sarajevo

jakov milatovic
Foto: R.R./ ATAImages/ PIXSELL
Arhiva

“Nakon posjete Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, moja naredna bilateralna posjeta u okviru regiona bit će Sarajevu, i to je već načelno dogovoreno sa Bećirovićem”, rekao je predsjednik Crne Gore

Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore, u intervju za Vijesti.me govorio je i o Bosni i Hercegovini, ali i istaknuo da neće 9. januara prisustvovati proslavi neustavnog “dana Republike Srpske”.

Naime, on je u intervjuu za Vijesti.me kazao da je pozvan, ali da neće doći.

“Pozvan sam. Neću ići. Znate moj stav koji se tiče cjelovitosti BiH, to je naša državna politika, to je i moj stav. Imam jako dobar odnos sa sva tri člana predsjedništva, i sa Komšićem i sa Bećirovićem i sa gospođom Cvijanović. Nakon posjete Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, moja naredna bilateralna posjeta u okviru regiona bit će Sarajevu, i to je već načelno dogovoreno sa Bećirovićem, koji preuzima predsjedavanje Predsjedništvom BiH, čini mi se negdje krajem marta, početkom aprila”, rekao je Milatović.

Zatim je dodao:

“Upravo ću i na taj način pokazati svoj odnos prema cjelovitosti BiH, uvažavajući oba njena entiteta, i Republiku Srpsku, i Federaciju BiH, i ono što je trenutno dio njihovog zajedničkog dogovora. Što se tiče ostalih državnih zvaničnika Crne Gore, svako će svojim djelovanjem pokazati određene političke stavove”, zaključio je Jakov Milatović.