Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF

Milavica upozorava Ćudić: Ne možeš porediti 1. mart i negiranje genocida

cudic milavica

Milavica smatra da je besramno i politički antidržavnički izjednačavati pojmove 1.marta i negiranja genocida, pa i u kontekstu formiranju vlasti

Sead Milavica predsjednik sarajevskog kantonalnog odbora DF -a reagirao je na izjednačavanje 1. marta i negiranja genocida od strane Naše stranke i zastupnice te stranke Sabine Ćudić.

Naime, Ćudić je u programu jedne televizije komentarišući proces formiranja vlasti kazala da u tome smislu “postoji kalendar”.

“1. mart, pa negiranje genocida… Svaki put na način koji to odgovara, razni profiteri profitiraju od datuma. Opravdanje je to za trakavicu koja se dešava od oktobra”, kazala je Ćudić.

Milavica smatra da je besramno i politički antidržavnički izjednačavati pojmove 1.marta i negiranja genocida, pa i u kontekstu formiranju vlasti.

“Sramno je da zastupnica Naše stranke, samo naizgled želeći biti cinična, izjednačava jedan historijski datum kada su se građani BiH demokratskim putem odlučili za nezavisnost i suverenost Bosne i Hercegovine, i anticivilizacijsku pojavu negiranja genocida. Te stvari nikako se ne mogu izjednačavati na nivou dnevne politike, i to bi u Našoj stranci morali znati”, kazao je Milavica.