BiH

Delegat u Klubu hrvatskog naroda

Miletić: Ovo je apsurd, pet državnih delegata sam kriminalistički obrađivao

15/01/2020

Iako ih nije htio imenovati Miletić je naveo da je među njima i pojedinac kojeg je istraživao deceniju, a koji ima više od 20 krivičnih prijava

Delegat u Klubu hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i bivši direktor FUP-a Zlatko Miletić na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH, na kojoj su imenovani članovi zajedničkih komisija oba doma PSBiH iz tog zakonodavnog tijela, izrazio je nezadovoljstvo izborom pojedinih delegata u određene komisije. Konstatirao je i kako je on mogao dati veći doprinos da je imenovan u neke od komisija gdje je izostavljen.

– Smatram da bih ja u dvije komisije mogao dati doprinos u radu. Rekao sam da se, vjerovatno, radi o čistoj diskreditaciji i to je sve u suprotnosti sa Poslovnikom o radu Doma naroda PSBiH, po kojem mi trebamo raditi, i Kodeksom. Imajući u vidu činjenicu da sam ja pet od 15 delegata u Domu naroda PSBiH kriminalistički obrađivao, možda im to predstavlja problem. To sam ih pitao. Ako je to problem, neka izađu i to javno kažu – kazao je Miletić.

U izjavi novinarima nije želio otkriti o kojih pet delegata govori, navodeći da je njima jasno ko su i da postoji pojedinac kojeg je istraživao deceniju, a koji ima više od 20 krivičnih prijava.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.