Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Delegat o opstrukcijama ključnih zakona

Miletić: Umjesto da vlast pomogne građanima, oni finansiraju nastupe pjevačkih zvijezda

zlatko-miletic-2018-2022-radna-foto

Po nekim informacijama koje ja imam,oko 800 miliona KM više para je prikupljeno u odnosu na 2021. godinu. Kad to kažem, mislim na Upravu za indirektno oporezivanje i entitetske porezne uprave. Oni jednostavno sav taj novac uzimaju i dijele ga po svom nahođenju

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda PSBiH komentirajući nakon današnje sjednice ovog doma činjenicu da su veoma bitni zakoni poput onog o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), koji predviđa uvođenje diferencirane stope PDV-a u BiH, kao i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, Zakona o finansiranju institucija BiH i Zakona o akcizama u BiH skinuti s dnevnog reda današnje sjednice, kazao je da su vladajuće stranke pokazale da ne postoji politička volja da se pomogne građanima BiH.

S. DEGIRMENDŽIĆ

Podsjetio je da je odbijen prijedlog da se u pauzi sjednice Doma nadležne komisije izjasne o ovim zakonima, čime bi bio otvoren put za raspravu o ovim dokumentima, te njihovo eventualno usvajanje.

-Pokazali su da životi njihovih naroda, jer oni se vole predstavljati kao lideri Srba, Hrvata i Bošnjaka, odnosno građana, ne interesuju. Građani mogu vidjeti šta oni rade. Po nekim informacijama koje ja imam, oko 800 miliona KM više para je prikupljeno u odnosu na 2021. godinu. Kad to kažem, mislim na Upravu za indirektno oporezivanje i entitetske porezne uprave. Oni jednostavno sav taj novac uzimaju i dijele ga po svom nahođenju. Čak vidim da finansiraju nastupe pojedinih pjevačkih zvijezda. Zloupotrebljavaju novac građana, umjesto da taj novac vrate građanima kako su ga uzeli, oni se jednostavno prave naivni i blesavi – kazao je Miletić.

Miletić je na novinarsko pitanje komentirao i zahtjev Kluba Bošnjaka za održavanjem hitne sjednice Doma naroda PSBiH na kojoj bi bio upućen zahtjev Vijeću ministara BiH da osigura 12,5 miliona KM za održavanje općih izbora u BiH, s obzirom na to da budžet za ovu godinu nije usvojen.

– Nisam optimista da će ta sjednica polučiti neki rezultat, mislim da će oni pronalaziti razne izgovore. Koliko ja mogu da vidim, izbori će u BiH, ako ništa kasniti mjesec  – rekao je Miletić.

Govoreći o današnjim protestima policijskih službenika državnih agencija, Miletić je kazao da smatra da se ovi problemi neće riješiti u dogledno vrijeme, jer jačanje policijskih agencija na državnom nivou jača se i borba protiv kriminala i jačanje državnih institucije što, ocjenjuje Miletić, nije u interesu SNSD-a.