Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDS - Volja naroda

Miličević: Odluka CIK-a je posljednja stvar koju smo željeli, čekamo izjašnjenje Suda BiH

Milan Miličević
Foto: SDS
Milan Miličević

SDS je prijavio učešće na izborima pod dva naziva, a u prvi mah odbijene su obe prijave. Za SDS – Volja naroda zatražena je dodatna dokumentacija, a nakon što su je dostavili, CIK im je danas odobrio učešće pod tim nazivom

Obaviješten sam da nam je Centralna izborna komisija (CIK) ovjerila listu za učešće na izborima, ali pod imenom Srpska demokratska stranka – Volja naroda. To je posljednja stvar koju smo željeli da nam se dogodi – izjavio je za Fenu predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević, komentarišući ovjeru CIK-a za učešće na lokalnim izborima stranke pod nazivom SDS – Volja naroda.

SDS-u je odbijena prijava za učešće na lokalnim izborima jer je kao tekući račun za finanisiranje predizborne kampanje prijavila račun generalnog sekretara. Nisu mogli da prijave stranački račun koji je banka ugasila jer su na crnoj listi OFAC-a, odnosno Ministarstva finansija SAD.

Tako je SDS prijavio učešće na izborima pod dva naziva, a u prvi mah odbijene su obe prijave. Za SDS – Volja naroda zatražena je dodatna dokumentacija, a nakon što su je dostavili, CIK im je danas odobrio učešće pod tim nazivom.

-Mi paralelno vodimo pravnu bitku pred Sudom BiH zbog odluke da nam se zabrani učešće pod nazivom SDS. Danas ili sutra očekujemo izjašnjenje Suda, a ako budu sudili nepristrasno, odlučiće u našu korist. Po Izbornom zakonu BiH, stranka može da otvori račun na treće lice za finansiranje predizborne kampanje – tvrdi Miličević.

Kako je dodao, Srpska demokratska stranke učestvovaće na oktobarskim izborima sa svojim znamenjem i u mnogo težim okolnostima.

– Bez obzira na sve, mi smo ubijeđeni u mnogo bolji rezultat u odnosu na postojeće stanje – uvjeren je lider SDS-a.