Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Milićević: U fazi smo reforme u Poreznoj upravi FBiH

05/10/2015

Federalna ministrica finansija Jelka Milićević povodom razrješenja dužnosti direktora i zamjenika direktora Federalne porezne uprave Midhata Arifovića i Vinka Križana kazala je da je Zakon o poreznoj upravi definirao mandat direktora i zamjenika direktora, po kojem je istekao mandat Arifoviću i Križanu.

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu istovremeno je donijela odluke o imenovanju Šerifa Isovića za direktora, a Slobodana Vukoju za zamjenika direktora Porezne uprave FBiH.

Oba imenovanja su na period od 90 dana, odnosno do okončanja konkursne procedure.

– Novi direktor će biti neko sa strane, koji nije tu, a zamjenik direktora će biti neko iz reda Porezne uprave – rekla je danas Milićević novinarima nakon sjednice.

Istakla je da je trenutno u fazi reforma u Poreznoj upravi i da se pripremaju dva zakona, o poreznim procedurama i o poreznim administracijama.

– Mislim da na svim mjestima trebamo nove ideje i malo promijeniti ljude, a sve radi unapređenja – izjavila je Milićević.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.