Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lokalni izbor

Milivojević: Mostar ponovno treba biti centar i prestižno mjesto za život

Kandidat s Centralne gradske liste Dušan Golo istaknuo je kako je Mostar totalno zapušten grad te da je bitno da što veći broj Srba izađe na izbore

Želimo graditi multietnički Mostar, grad jednakih, ravnopravnih naroda i građana, grad koji ponovno treba biti financijsko-ekonomski centar, turistička metropola, prijestolnica kulture i prestižno mjesto za život, kazao je u utorak u Mostaru nositelj liste “Ostanite ovdje – Zajedno za naš Mostar” Velibor Milivojević.

– Jako mi je drago što se nalazim na listi čiji nam moto kaže puno toga. Mostar kakav imamo danas nažalost napuštaju svi bez obzira na naciju, vjeru, starosnu dob ili svoj status. “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar” je poruka da smo okupljeni ovdje zajedno, odlučni da realiziramo sve ovo za što se zalažemo, ali i da zajedno i s Bošnjacima i Hrvatima i svim građanima ovog grada želimo graditi mnogo bolji Mostar – kazao je Milivojević.

Dodao je kako se dugoročnom politikom istinske pomirljivosti žele vratiti europskom Mostaru i europskom modelu i načinu života.

– Kroz rad izabranih vijećnika s ove liste, namjera nam je afirmirati i sve ostale vijećnike i postići jedinstvo i suglasnost kada su u pitanju najvažniji ciljevi za razvoj grada i tako stvoriti zdraviju sredinu za naš život. Grad treba obnoviti i razviti, a ako i kada to uspijemo postići, poboljšat ćemo i egzistencijalnu sigurnost radno sposobnog stanovništva te ga motivirati da ostane ovdje. Dugoročnom politikom istinske pomirljivosti želimo se vraćati europskom Mostaru i europskom modelu i načinu života – istaknuo je Milivojević.

Kandidatkinja s Centralne gradske liste Sonja Žarković-Kuzman istaknula je kako se treba bazirati na zaustavljanje trenda odlaska mladih i ljudi općenito iz Mostara.

– Trebamo omogućiti poticaj i olakšice mladim bračnim parovima kako bi u Mostaru osnivali svoje obitelji i tu ostajali, osigurati financiranje jedne izvantjelesne oplodnje svim bračnim parovima iz ovog grada koji su u takvoj potrebi. Onima koji danas ostaju na selu trebamo osigurati proizvodnju organske hrane i povećati broj poljoprivrednih proizvođača, kao i omogućiti socijalnu pomoć svakoj obitelji u potrebi. Također, djeca s poteškoćama u razvoju nažalost su zapostavljena, mislim da i o tome trebamo povesti računa – kazala je Žarković-Kuzman.

Kandidat s Centralne gradske liste Dušan Golo istaknuo je kako je Mostar totalno zapušten grad te da je bitno da što veći broj Srba izađe na izbore.

– Molim sve Srbe da u što većem broju izađu na izbore, makar i s jednom nogom, da dobijemo što više glasova i što više autentičnih predstavnika koji će predstavljati svoj narod. Samo putem izbora i izbornog rezultata možemo postati politički narod, a kad postanemo politički narod tek onda možemo govoriti o svim problemima koje su spominjale moje kolege – kazao je Golo.

– Mislim da smo svi skupa dosta klonuli u ljudskosti i da se svi trebamo okrenuti dobrom, pronaći ono najbolje u nama te pomoći ljudima oko sebe, a pomažući njima napravit ćemo mnogo bolju sredinu za život. Ne možemo svi uraditi isto, ali bilo kakvo dobro djelo koje uradimo sigurno će doprinijeti da zajednica i grad budu bolji – ističu iz Izbornog stožera liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”.