Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milorad Dodik i Željka Cvijanović čestitali Božić

dodik cvijanovic

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom, kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti povodom hrišćanskog praznika Božića.

“Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, upućujem Vama, sveštenstvu, vjernicima katoličke vjeroispovijesti i svim hrišćanima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru iskrene čestitke“, naveo je Dodik u čestitki.

On je istakao da je Božić praznik radosti i nade koji sve ispunjava najljepšim osjećanjima i ujedinjuje oko tradicionalnih i moralnih vrijednosti mira, uzajamnog poštovanja i tolerancije među ljudima i narodima.

“U uvjerenju da će poruke Božića dodatno podstaknuti sve dobronamjerne ljude da čine dobro i izgrađuju bolje i uspješnije društvo, želim Vam da ovaj veliki praznik provedete u dobrom zdravlju, miru i sreći“, navedeno je u čestitki.

Njegovoj preuzvišenosti biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim rimokatolicima čestitku povodom Božića je uputila i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović.

“Povodom Božića i Nove godine, u ime Vlade RS i u svoje, upućujem Vama, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima, iskrene čestitke. Neka radosna vijest Hristovog rođenja donese međusobno uvažavanje, poštovanje i razumijevanje. U želji da najradosniji hrišćanski praznik provedete u miru, zdravlju, blagostanju i porodičnoj sreći i da Nova 2016. godina bude uspješnija od godine koju ispraćamo, pozdravljam Vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina“, navela je Cvijanović.