predsjednik rs-a

Milorad Dodik odlikovao Vladimira Putina “za patriotizam i ljubav prema RS”

putin – dodik (1)

“Zahvalni smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu”, kaže Dodik navodeći da je zahvaljujući Rusiji sačuvana pozicija Republike Srpske

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci danas je u sklopu obilježavanja neustavnog “Dana Republike Srpske” 9. januara upriličena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima pa se tako na tom spisku našao i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Odlikovanja inače uručuje Milorad Dodik, predsjednik RS, a zvanično će Putinu orden predati prilikom prvog susreta s njim.

“Zahvalni smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu”, kaže Dodik navodeći da je zahvaljujući Rusiji sačuvana pozicija Republike Srpske, prenosi N1.

Naglašeno je i to da je Putin zaslužan za “naročito patriotsku brigu i ljubav prema RS te za razvijanje i učvršćivanje saradnje i ekonomskih i političkih odnosa RS i Rusije”.

Inače je važno istaći da Dodik važi za jednog od rijetkih političara koji oržava dobre odnose s Putinom i podržava njegov rad i djelovanje pogotovo nakon agresije koju provodi u Ukrajini.

Cijeli svijet osuđuje taj čin, ali je Dodik odlučio i dalje ostati u dobrim odnosima s njim.

Najviše priznanje Republike Srpske dobio je i patrijarh Porfirije, posthumno i Siniša Mihajlović. Ordenom zastave Republike Srpske odlikovan je Slobodan Stanković vlasnik “Integral inženjeringa” iz Laktaša, biznismen koji je zbog veza sa Dodikom pod sankcijama SAD-a.