Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

burno na sjednici NSRS-a

Milorad Dodik u napadu bijesa priznao da prisluškuje opoziciju! (VIDEO)

dodik-posebna

Dodik je na posebnu sjednicu Narodne skupštine RS stigao iz Istočnog Sarajeva, gdje je imao sastanak sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem. Očito da Dodik ima problema, i oko CIK-a i oko deblokade novca od MMF-a, pa je svoj bijes iskalio na opozicionim poslanicima

Član Predsjedništva BiH i lider vladajućeg SNSD-a Milorad Dodik objelodanio je na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS da vlast prisluškuje opozicione poslanike.

„Nema vlasti koja ne sluša (prisluškuje) opoziciju. Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, (ministar unutrašnjih poslova RS Dragan) Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš“, rekao je Dodik, obraćajući se poslaniku iz Kluba SDS-a Nebojši Vukanoviću, piše Žurnal.

Dodik je na posebnu sjednicu Narodne skupštine RS stigao iz Istočnog Sarajeva, gdje je imao sastanak sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem. Očito da Dodik ima problema, i oko CIK-a i oko deblokade novca od MMF-a, pa je svoj bijes iskalio na opozicionim poslanicima.

Nizao je optužbe jednu za drugom, od toga da su remetilački faktor, do toga da su srpski izdajnici, jer su SDS i PDP danas u Predstavničkom domu podržali Rezoluciju o poštovanju žrtava ustaškog režima.

Pošto su mu iz opozicionih klupa dobacivali, pitao je ministra policije Dragana Lukača „šta on tu radi“.

„Ne treba ih tući, ali im treba reći. Nosite se dođavola“, kazao je Dodik.

Osuo je vatru i na potpredsjednika Narodne skupštine Milana Petkovića, stavljajući mu do znanja ko je bog i batina u RS.

„Ili ćete voditi skupštinu ili je nećete voditi. E tako, pošto ja o svemu odlučujem. Promijenite poslovnik i zaustavite ovo“, kazao je Dodik, aludirajući da Petković treba da zaustavi to što su opozicioni poslanici dobacivali tokom njegovog obraćanja.

Dodik stigao da “spašava vladajuće”: “Hoću da to bude doneseno sutra!”

Dodik se obratio i premijeru RS Radovanu Viškoviću, kritikujući ga što je rekao da je možda bilo nekih pogrešnih poteza vlasti tokom vanrednog stanja, uvedenog povodom epidemije korona virusa.

„Hoću da bude napisano u skupštinskom zapisniku da nije bila nijedna greška za vrijeme vanrednog stanja“, kazao je Dodik.

Poručio je opoziciji da će sutra doći na nastavak skupštinskog zasjedanja, a poslanicima iz svoje stranke je rekao da su za njegov ukus mlakonje.

Narodna skupština RS počela je zasjedanje na kojoj bi trebalo da donese odluku o ukidanju vanrednog stanja u RS, proglašenog 28. marta zbog epidemije korona virusa.