BiH

Haris Vranić

Ministar kaže da proces vakcinacije neće biti obustavljen

12/06/2021

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera

U Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” jučer je nastavljena imunizacija onkoloških pacijenata, kao i revakcinacija ranije vakcinisanih osoba, te je tom prilikom aplicirano više od 850 doza.

Kako je najavljeno, ista aktivnost bit će nastavljena i danas, a planirana je vakcinacija i zaposlenika KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja KS.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić je istakao kako, i pored najavljenog štrajka dijela zdravstvenih radnika, proces vakcinacije neće biti obustavljen, te će biti nastavljen i odvijati se po ranije utvrđenom planu.

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Povodom isplata refundacija građanima koji su tokom svog liječenja od Covid-19 infekcije morali sami kupiti lijek tocilizumab i druge skupe terapije slične vrste, ministar Vranić je kazao kako su do sada putem Zavoda zdravstvenog osiguranja za tu namjenu građanima uplaćene 646.153 KM, čime su utrošena planirana sredstva za tu namjenu.

Naveo je i kako je Komisija za refundaciju obradila 117 od 380 do sada podnesenih zahtjeva.

– S obzirom da postoji još značajan broj nerealizovanih zahtjeva za ovu vrstu refundaciju, Vlada KS će u narednom periodu morati dati saglasnost za osiguranje dodatnih novčanih sredstava – najavio je Vranić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.