Admir Katica

Ministar MUP-a KS o nagradi za informaciju o Edinu Gačiću

specijalci lepenica gacic

Ukoliko dobijemo policijski izvješaj u kojem će pisati da je ta i ta osoba dala tu informaciju, bit će isplaćen taj novac, ta nagrada toj osobi, kazao je Katica

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo jedno od pitanja je bilo vezano za isplatu nagrade od 50.000 KM koju je Vlada KS utvrdila, a odnosi se na informaciju o ubici Edinu Gačiću.

O ovom slučaju je danas govorio ministar MUP-a Kantona Sarajevo Admir Katica.

– Osnova za isplatu takve nagrade, u vezi koje Vlada KS-a nema nikakvu dilemu, jeste policijski izvještaj koji će tačno reći, utvrditi identitet osobe koja je dala informaciju policiji i koja je policiju odvela do pronalaska Edina Gačića. Mi još nismo dobili taj policijski izvještaj. Ukoliko dobijemo policijski izvješaj u kojem će pisati da je ta i ta osoba dala tu informaciju, bit će isplaćen taj novac, ta nagrada toj osobi, kazao je Katica, prenosi N1.

U nastavku sjednice bila bi, pored ostalog, razmatrana inicijativa da se nagrade policajci koji su učestvovali u potrazi za Edinom Gačićem.

Podsjećamo, Edin Gačić ubijen je nakon opsežne potrage koja je uslijedila nakon ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kraj Konjica, a kasnije i službenika Federalne uprave policije Mahira Begića u Suhodolu, nadomak Tarčina.

Gačić je ranije pravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 19. godina i 11 mjeseci za ubistvo Ismeta Gunića 1998., te ubistvo majke 2002. godine.