BiH

potvrđeno

Ministar u Vladi RS zaražen korona virusom

17/03/2020

Javljeno mi je danas da sam pozitivan na korona virus

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je još sedam slučajeva zaraze koronavirusom saopćeno je nešto ranije iz Ministarstva zdravlja RS.

Kako ATV saznaje, jedan od pozitivnih na virus korona je i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić.

“Javljeno mi je danas da sam pozitivan na korona virus. Nalazim se u kućnoj izolaciji i dobro se osjećam, bez ikakvih simptoma i bez povišene temperatuje i bez kašlja”, rekao je Klokić za ATV.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj laboratorijskom analizom uzoraka (ukupno 76 u posljednja dva dana) u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još sedam osoba, dok se jedan nalaz ponavlja zbog kontrole kvaliteta.

Riječ je o četiri muške osobe srednje životne dobi i jednom mlađem muškarcu, kao i o dvije ženske osobe srednje životne dobi. Jedna od njih je i ministar Klokić.

Jedna osoba je iz Prnjavora, jedna iz Doboja, dok su ostale osobe iz Banjaluke. Sve ove osobe su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.