BiH

nastaviti "program reformi"

Ministara Cikotić se sastao s komandantom NATO štaba u Sarajevu

20/11/2020

Cikotić je ponovio odlučnost BiH za jačanje partnerskih odnosa i nastavak saradnje sa NATO-om te spremnost za zajedničku borbu protiv globalnih sigurnosnih izazova

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine razgovarao je danas sa brigadnim generalom Williamom Edwardsom, komandantom NATO štaba u Sarajevu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ocijenjeno je da je kroz dosadašnje partnerske odnose ostvarena funkcionalna saradnja, koja se ogledala i kroz brojne obuke i vježbe u cilju jačanja sistema zaštite i spašavanja za odgovor na eventualne prirodne i druge nesreće, ali i kroz konkretnu materijalnu pomoć za jačanje kapaciteta institucija BiH.

Ukazano je na važnost nastavka provođenja Programa reformi u cilju podizanja standarada u oblasti sigurnosti te jačanja sposobnosti institucija BiH da adekvatno odgovore na sigurnosne izazove.

Cikotić je ponovio odlučnost BiH za jačanje partnerskih odnosa i nastavak saradnje sa NATO-om te spremnost za zajedničku borbu protiv globalnih sigurnosnih izazova, navode iz Ministarstva sigurnosti BiH.

S obzirom da brigadni general Edwards uskoro odlazi sa pozicije komandanta NATO štaba u Sarajevu, Cikotić mu je poželio mnogo uspjeha na novoj dužnosti i u nastavku profesionalne karijere.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.