Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kanton sarajevo

Ministarstvo: Almir Bečarević pozvan kao svjedok, po zahtjevu Tužilaštva KS

almir bečarević
FOTO: Pixsell

Kako se naglašava, ‘Sarajevogas’ i u 2023. godini bilježi “uspjehe” koji će dovesti do pada potrošnje prirodnog gasa i do toga da ono što predstavlja rast u broju priključaka znači pad potrošnje prirodnog gasa

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević saopćio je da je, pred policijskim službenikom u Sektoru za privredni kriminal u MUP-u KS, dao izjavu 3. novembra ove godine. Od zaduženog policijskog službenika Almir Bečarević pozvan je kao svjedok, po zahtjevu Tužilaštva KS, u predmetu političke korupcije i trgovine radnim mjestima o čemu je, kako se navodi, javnost bila obaviještena.

– ‘Duboka država’ koja se osjetila ugroženom, a čim je dobila informaciju o posjeti tog ministra Sektoru za privredni kriminal, reaguje tako da je podnijela krivičnu prijavu protiv tog ministra uz medijsko oglašavanje saopćenjem koje ima za cilj da, valjda, prepadne tog ministra te da ga natjera da odustane od izjave koju je dao policijskom službeniku. Taj ministar krivičnu prijavu ‘Sarajevogasa’ je dočekao sa radošću jer mu je omogućila da informiše javnost da je, po predmetnom, već posjetio MUP i obrazložio kako se pravila nova vlast u KS sa ZNG i nezavisnim poslanicima – navode iz Ministastva.

Kako ističu u saopćenju za javnost, predsjednik NO ‘Sarajevogasa’ Afan Kalamujić je isti onaj koji je obezbijedio da ‘Sarajevogas’, sa dobiti koja se mjerila u rasponu od 1 do 2 miliona KM iz prethodnih godina, u 2022. godini istu smanji na manje od 80.000 KM.

‘Sarajevogas’ i u 2023. godini bilježi “uspjehe”

– Isti taj predsjednik NO nikad nije odgovorio na pitanje kako je dobio ime novog direktora ‘Sarajevogasa’ koji, prema svim informacijama, ne zadovoljava uslove da bude na tom mjestu o čemu su detaljno informirani u Sektoru za privredni kriminal MUP-a KS.

Sada taj isti predsjednik NO ‘Sarajevogasa’ treba da vodi Ministarstvo finansija KS i sigurno svi očekuju, prema rezultatima njegovog rada u ‘Sarajevogasu’, da će nam budućnost “biti svijetla” – ističu u saopćenju.

Kako se naglašava, ‘Sarajevogas’ i u 2023. godini bilježi “uspjehe” koji će dovesti do pada potrošnje prirodnog gasa i do toga da ono što predstavlja rast u broju priključaka znači pad potrošnje prirodnog gasa.

Ovo je jedina istina o krivičnoj prijavi ‘Sarajevogasa’

– Na kraju, ovo je jedina istina o krivičnoj prijavi ‘Sarajevogasa’ koja je samo odgovor na ono o čemu je informiran Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, kao i Sektor za privredni kriminal MUP-a KS, a građanima KS želim da osjete sve ‘znanje’ onih koji su dosad vodili ‘Sarajevogas’ i pokazali takve rezultate koji će našu budućnost pretvoriti u propast, i u koju će nas odvesti – navodi Bečarević, saopćeno je iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Bačarević napominje da je ‘Sarajevogas’ na kraju 2022. godine imao 324 zaposlena na temelju sati rada ‘pa se nadam da je neko vodio računa o boljoj iskorištenosti kadra i obuci onih koji su mogli biti iskorišteni na bolji način’.