Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo će platiti “dug” čovjeku koji je bespravno koristio kuću nane Munize

muniza-oprasic

Federalni ministar izbjeglih i raseljenih osoba Edin Ramić danas je posjetio Goražde i Novo Goražde te sa tamošnjim zvaničnicima i muftijom goraždanskim Remzijom efendijom Pitićem razgovarao o brojnim značajnim projektima, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar Ramić je tokom posjete ohrabrio povratnike brojnim projektima uključujući i rješavanje slučaja sedamdesetogodišnje Munize Oprašić.

Podsjetimo, Muniza je povratnica u Okruglu kod Višegrada koja je Milanu Jokiću, čovjeku koji je godinama bespravno koristio njenu kuću i zemlju, dužna platiti hiljade maraka nadoknade za ulaganja u kuću.

Ramić je tokom današnje posjete potvrdio da će Ministarstvo sufinansirati troškove nastale u sudskom postupku i platiti odštetu kako bi, kako je kazao, nana Muniza mogla mirno i spokojno živjeti u mjestu gdje se vratila.

Edin Ramic - Gorazde

Suljo Fejzić, predsjednik SO Višegrad, rekao je za AA da je u dogovoru sa advokatima iznos za plaćanje troškova umanjen, dodajući kako je podrška Ministarstva izbjeglih i raseljenih osoba vrlo korisna i značajna.

Prema sudskim presudama, nana Muniza mora platiti 9.500 KM porodici Jokić, a uz zatezne kamate i sudske troškove kazna je narasla do 21.000 KM.