Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pokrenut postupak

Ministarstvo odbrane BiH se oglasilo o dešavanjima u kasarni u Pazariću

vojska bih
FOTO: OSBiH
Ilustracija

Na osnovu činjenica do kojih se dođe unutrašnjom istragom, MO i OS BiH će poduzeti daljnje mjere i radnje

Zajednički štab Oružanih snaga Bosne i Hercegovine večeras je saopćio da su istražni organi Ministarstva odbrane BiH i OS BiH, nakon vanrednog događaja klasifikovanog kao teži oblik narušavanja vojne discipline OS BiH koji se desio 14. augusta 2023. godine na lokaciji kasarne „Zaim Imamović“ u Pazariću, pokrenuli postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti dva kandidata na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku OS BiH.

Oružane snage BiH će poduzeti sve neophodne mjere za sankcionisanje svih odgovornih lica te dodatno pojačati kontrolu i nadzor za poštivanje svih elemenata vojne discipline u svim jedinicama i komandama OS BiH, a sve u cilju sprječavanja bilo kakvog nepoštivanja Zakona o službi, Etičkog kodeksa i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura.

Na osnovu činjenica do kojih se dođe unutrašnjom istragom, MO i OS BiH će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa gore pomenutim propisima i procedurama, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.