BiH

Ministarstvo odbrane i OSBiH pomoći će porodicama ubijenih vojnika

19/11/2015

U neposrednoj blizini kasarne Rajlovac u Sarajevu u 19.35 sati mučki su ubijeni pripadnici Oružanih snaga BiH kaplar Nedeljko Radić rođen 27.12.1981 godine iz Nevesinja nastanjen u Vogošći, oženjen i otac jednog malodobnog djeteta i vojnik i klase Armin Salkić rođen 08.08.1989. godine iz Viteza, a lakše je povrijeđen stariji vodnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva, koji je nakon ukazane prve pomoći upućen na kućnu njegu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH spremne su pružiti potrebitu pomoć porodicama pripadnika OSBiH te s velikom žalošću suosjeća sa njima.

– Napad na nenaoružane pripadnike OSBiH koji su tokom cijele svoje vojne službe služili za primjer i uvijek su bili spremni da sudjeluju u bilo kojoj operaciji pomoći civilnom stanovništvu Bosne i Hercegovine, na bilo kom pedlju njene zemlje, je napad na cijele Oružane snage i napad na Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj gnusni čin neće zaustaviti Oružane snage da budu još odlučnije i spremnije da odgovore na sve zakonske zadaće u službi i interesu svih građana Bosne i Hercegovine – ističe se u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.