Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo pravde Srbije: Nekompletna dokumentacija za slučaj Sanjina Sefića

sefic-nesreca

Ministarstvo pravde Republike Srbije dobilo je početkom sedmice dokumente Višeg suda u Novom Sadu u “slučaju Sanjina Sefića”, ali je dokumentacija u predmetu bila nekompletna, potvrđeno je Feni iz Službe za informiranje Ministarstva pravde Srbije.

Ministarstvo pravde Republike Srbije je zbog toga zatražilo da “kompletiraju dokumentaciju i dostave dopunu”, naglasili su iz tog ministarstva.

Portparolka Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić kazala je Feni da “sve što bude naloženo Sudu, Sud će u najkraćem roku to i uraditi”.

Ministarstvo pravde Srbije dobilo je zamolnicu Ministarstva pravde BiH za izručenje Sanjina Sefića, koji se sumnjiči da je u Sarajevu 10. oktobra automobilom usmrtio dvije devojke nakon čega je prebjegao u Srbiju.

Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije. Lišen je slobode 12. oktobra u Novom Sadu.