BiH

zbog koronavirusa

Ministarstvo prosvjete RS: Odgoditi ekskurzije van BiH

25/02/2020

Iz entitetskog Ministarstva prosvjete i kulture navode da će u skladu s preporukama nadležnih institucija, prije svega Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, obavijestiti srednje škole o daljim aktivnostima kada se steknu uslovi za bezbjedno izvođenje ekskurzija

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske naložili su danas svim srednjim školama u tom bh. entitetu da odgode đačke ekskurzije van granica Bosne i Hercegovine.

– S obzirom na to da je u toku epidemija respiratorne bolesti uzrokovane novim koronavirusom i da su slučajevi bolesti potvrđeni u nekim evropskim zemljama, ekskurzije se odgađaju dok ne bude u potpunosti isključena opasnost od širenja virusa – naveli su u saopćenju.

Iz entitetskog Ministarstva prosvjete i kulture navode da će u skladu s preporukama nadležnih institucija, prije svega Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, obavijestiti srednje škole o daljim aktivnostima kada se steknu uslovi za bezbjedno izvođenje ekskurzija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.