Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedništvo BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH zaduženo da adekvatno odgovori na prirodne katastrofe

komsic dzaferovic dodik
05.05.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Clanovi Predsjednistva BiH primili su ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevluta Cavusoglua. (L-D) Milorad Dodik, Zeljko Komsic, Sefik Dzaferovic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je održalo vanrednu sjednicu, kojoj su prisustvovali predsjedavajući Željko Komšić i član Šefik Džaferović

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je održalo vanrednu sjednicu, kojoj su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Šefik Džaferović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sjednici je donesen zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo sigurnosti BiH da iskoristi sve mehanizme kako bi se osigurao adekvatan odgovor na trenutnu, ali i buduće situacije, vezano za prirodne katastrofe, uključujući požare.

Ministarstvu sigurnosti BiH je preporučeno da se konsultuje sa Evroatlantskim koordinacionim centrom za odgovor na katastrofe (Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre – EADRCC), naveli su iz Predsjedništva BiH.

O preduzetim aktivnostima Ministarstvo sigurnosti BiH će izvještavati Predsjedništvo BiH svakih sedam dana.