Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministrica Đapo primila delegaciju HNV-a BiH

20170920093643

Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo primila je jučer u zvaničnu posjetu delegaciju Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) BiH predvođenu prof. dr. Marinkom Pejićem. U delegaciji su bili još i čelnik partnerskog udruženja „Facultas za prosperitet mladih“ Željko Gudelj i član Asocijacije neovisnih intelektualaca „KRUG 99“ dr. sc. Marijo Pejić.

Tijekom sastanka razgovaralo se o položaju i perspektivama hrvatskog naroda s osvrtom na kulturu, tradiciju, umjetnost, jezik i identitet Hrvata u BiH, a kao segment kulturnog turizma u BiH.

Također, razmatrane su mogućnosti suradnje HNV-a s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, a s tim u vezi razgovaralo se i o projektima HNV-a BiH i partnerskih nevladinih organizacija u oblasti turizma i zaštite okoliša, te uopće razvojnim perspektivama kreativnog turizma u našoj zemlji. Naglašeno je da Bosna i Hercegovina ima ogromne turističke potencijale u različitim oblastima za kojima postoji interes diljem svijeta, ali da nisu dovoljno iskorišteni.

Ministrica Đapo dala je podršku idejama afirmacije, posebno kulturnih i historijskih potencijala BiH, kao dijela kulturnog blaga naše zemlje, te je istaknula spremnost da se na ovim idejama i prezentiranim projektima radi i u budućnosti.