Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posjeta

Ministrica Turković se sastala sa delegacijom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država

BiH SAD

Ministrica Turković je izrazila zadovoljstvo što Kongres SAD već godinama snažno podržava napredak naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji i približavanje Sjevernoatlantskom savezu (NATO)

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković primila je jutros u posjetu delegaciju Kongresa Sjedinjenih Američkih Država koju su predvodili kongresmeni Roberta Aderholt i John Moolenaar.

Razgovaralo se o borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa, aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te prijateljskim odnosima Sjedinjenjih Američkih Država i Bosne i Hercegovine koji su ocijenjeni izuzetno kvalitetnim i sadržajnim.

Ministrica Turković je upoznala sagovornike sa naporima koje bh. vlasti poduzimaju u reformskom procesu te govorila o izazovima na evroatlanskom putu Bosne i Hercegovine. Ministrica Turković je izrazila zadovoljstvo što Kongres SAD već godinama snažno podržava napredak naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji i približavanje Sjevernoatlantskom savezu (NATO).

Također, bilo je govora i organizaciji molitvenog doručka u Bosni i Hercegovini te o važnosti očuvanja mulitireligijske baštine i karaktera Bosne i Hercegovine.