Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Minus “okovao” BiH, u Sokocu jutros minus 13

BiH

hladnoca

U Hercegovini i na planinama vedro, u Bosni u nizinama magla ili niska naoblaka

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) – U Hercegovini je jutros vedro. U Bosni u nizinama preovladava magla ili niska naoblaka, dok je na planinama vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Sokolac -13 stepeni, Goražde i Kupres -10, Drvar -9, Livno i Tuzla -8, Bugojno, Ivan-sedlo i Srebrenica -7, Sarajevo -6, Bihać i Gradačac -5, Bijeljina, Stolac, Zenica i Zvornik -4, Doboj, Jajce i Sanski Most -3, Banja Luka i Prijedor -2, Bjelašnica -1, Trebinje 1, Mostar 2 i Neum 5 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 963hPa, za 19hPa je veći od normalnog i raste.

U Hercegovini će danas biti sunčano. U Bosni po kotlinama će preovladavati magla ili niska naoblaka do sredine dana kada se očekuje razvedravanje. Na planinama u Bosni sunčano. Vjetar slab, veći dio dana sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Poslijepodne vjetar u skretanju na slabo jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu danas sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.