Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snijeg zabijelio bh. planine (FOTO)

BiH

slikate4
Foto: vlasic-bih.info

U većem dijelu Bosne jutros je umjereno do pretežno oblačno. Sunčanije je u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Tokom noći na planini Vlašić pao je snijeg, što potvrđuju i jutros objavljene fotografije. Snijeg je pao, također, na Bjelašnici i Jahorini.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Srebrenica 1, Ivan-sedlo i Sokolac 2, Livno 3, Bugojno i Jajce 4, Bihać, Sarajevo i Zvornik 5, Bijeljina 6, Zenica 7, Banja Luka, Sanski Most, Stolac i Tuzla 8, Brčko, Doboj, Gradačac, Grude i Prijedor 9, Trebinje 10, Mostar i Neum 12.

Foto: vlasic-bih.info

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 4hPa je veći od normalnog i raste.

U većem dijelu Bosne danas će od sredine dana prema poslijepodnevnim satima doći do postepenog razvedravanja. U Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne bit će pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab, južnog i jugozapadnog smjera.

U Hercegovini prijepodne umjereno jaka bura, koja će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, u Krajini i na jugu zemlje do 21 stepen.

Foto: vlasic-bih.info

U Sarajevu će danas prijepodne biti oblačno. Od sredine dana se očekuje smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vrijeme za vikend

U subotu u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i djelimično Krajini prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U ostatku zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu povremeno i ponegdje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 18 do 25 °C.

U nedjelju u Hercegovini, na jugozapadu Bosne preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se kiša. Poslije podne ili u večernjim satima kiša je moguća i u Krajini i centralnoj Bosni. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 15 do 21, a dnevne od 18 do 25 °C.