Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mirsad Kukić imenovan za prvog čovjeka SDA u Tuzlanskom kantonu

BiH

mirsad kukic

Mirsad Kukić novi je predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona.

Kukić je izabran danas na izbornoj Skupštini SDA TK u Tuzli sa 75 glasova. Ukupan broj članova Skupštine koji su glasali je 141. Pored Mirsada Kukića, kandidati za predsjednika ove stranke u najmnogoljudnijem kantonu bili si Denijal Tulumović, koji je dobio 53 glasa, te Ismet Osmanović sa 13 glasova.

Na početku izborne skupštine prisutnima se obratio Amir Fazlić, dosadašnji predsjednik KO SDA TK, te poručio da je SDA TK u proteklom periodu imala niz dobrih rezultata, ali i niz problema koje je morala rješavati.

– Kao dosadašnji predsjednik KO SDA TK, zadovoljan sam kadrovima koji su vodili KO, koji je u ovom momentu najjači KO u BiH, KO koji samo u tri općine nema svog načelnika- rekao je on.

Novoizabrani predsjednik KO SDA TK Mirsad Kukić izjavio je za Fenu da s obzirom na izuzetno komplikovano stanje u TK ovo u datum trenutku nije nagrada, već je jedna velika obaveza, gdje sigurno treba donositi teže odluke.

– Zbog toga sam se i kandidovao i spreman sam prvo mijenjati politiku prema privredi, razmišljati o realnom sektoru o novom zapošljavanju ljudi – poručio je Kukić.