BiH

Izbor KO SDA

Mirza Ganić kandidat za premijera ZDK

19/03/2019

Ganić je i direktor Direkcije BH Telecoma Zenica

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) izabrao je danas na sjednici u Zenici federalnog zastupnika i predsjednika Općinskog odbora SDA Visoko Mirzu Ganića za svog kandidata za mandatara nove Vlade ZDK-a – izjavio je za Fenu portparol KO SDA ZDK Jasmin Duvnjak.

– Ganić je rođen 1981. godine, po struci je diplomirani inžinjer saobraćaja i komunikacija – naveo je Duvnjak i napominje kako je Ganić ponovo bio izabran u Parlament Federacije Bosne i Hercegovine na Općim izborima u oktobru prošle godine.

Ganić je i direktor Direkcije BH Telecoma Zenica.

Ganić je i u prošlom sazivu bio zastupnik Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, a zastupnik u Skupštini ZDK bio je od 2013. godine do kraja 2014. godine te dva puta vijećnik Općinskog vijeća Visoko.

SDA je, u skladu s implikacijom izbornih rezultata, jednoglasno izabrao i svoje kandidate za ministre u Vladi ZDK.

To su Spahija Kozlić iz Zenice za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Nebojša Nikolić iz Zenice za ministra pravosuđa i uprave, Mirnes Bašić iz Kaknja za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te Fahrudin Čolaković iz Olova za ministra za biračka pitanja.

Novi predsjedavajući Skupštine ZDK, umjesto Amire Hadžić, bit će Ćazim Huskić iz Žepča.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.