infrastruktura

Mitrović obišao radove na gradnji mosta i graničnog prijelaza Rača

mitrovic (1)

Otvaranjem privremenog graničnog prijelaza Svilaj za prelazak putnika i automobila izbjegli bi se dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović obišao je danas lokaciju na kojoj će se graditi novi most i granični prijelaz na Rači između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Završetak radova na mostu i autoputu koji vodi do Bijeljine dužine 17 kilometara je 2022. godine.

Ministar Mitrović je kazao da je pored graničnog prijelaza Rača, u izgradnji i novi granični prijelaz Svilaj čiji je rok za izgradnju 1. mart 2021. godine.

Otvaranjem privremenog graničnog prijelaza Svilaj za prelazak putnika i automobila izbjegli bi se dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice.

Izgradnja graničnog prijelaza Bratoljub na mostu u Bratuncu trebala bi biti završena i prije samog roka, dok izgradnja Koridora Vc ide svojom uobičajenom dinamikom, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.