BiH

Održana sjednica

Mjere u RS-u produžene do 2. novembra

12/10/2020

Jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa ovim zaključkom

Na današnjoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije razmatrana je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj te je donesen Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID 19) u ovom entitetu Bosne i Hercegovine, kojim su produžene sve preventivne mjere do 2. novembra, s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa ovim zaključkom, a u slučaju pogoršane epidemiološke situacije na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.

Na današnjoj sjednici Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o potrebi raspodjele prehrambenih namirnica (ulje, šećer, brašno) koje se nalaze u skladištu Crvenog krsta RS. Raspodjela namirnica izvršiće se prema domovima učenika i studentskim domovima u ovom entitetu, humanitarnim udruženjima, gradskim, opštinskim organizacijama i javnim kuhinjama Crvenog krsta RS-a.

“Budući da je preporukama Instituta za javno zdravstvo RS navedeno da je potrebno pratiti, pored ostalih simptoma i tjelesnu temperaturu učenika i radnika u vaspitno-obrazovnim ustanovama, Republički štab za vanredne situacije odobrio je da Institut isporuči Ministarstvu prosvjete i kulture RS beskontaktne toplomjere, koje ima na raspolaganju”, stoji u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.