Mještani sela Glavice ogorčeni, Arap im pregradio cestu

BiH

cesta-pregrada

Arapski investitor, koji je kupio imanje u hrvatskom povratničkom selu Glavice pokraj Bugojna, uz cestu od grada prema Rostovu, od Hrvata povratnika pregradio je i time privatizirao seosku cestu, kazali su povratnici u izjavi za Dnevnik.ba priloživši i fotografiju rampe kao dokaz.

Povratnici nemaju ništa protiv toga što je Arap kupio zemljište u njihovu selu, ali navode kako je pod nejasnim okolnostima došao u posjed još desetak duluma državnog zemljišta.

“On je kupio nekoliko duluma zemljišta na lokaciji Luke pokraj hrvatskog sela Glavice prije godinu dana. Odmah je počeo s izgradnjom nekakvoga objekta za koji se ispostavilo da će biti svojevrstan motel zatvorenog tipa. Kupljeno zemljište je stoljećima bilo sastavni dio našeg sela, no Arapin je na njemu najprije izgradio stražarske kućice. Već u tom trenutku se među povratnicima javio nemir jer nam nije bilo jasno zbog čega se postavljaju kućice za stražare prije nego što je glavni objekt izgrađen”, kazali su mještani.

Povratnici su kazali kako im Arapi ne smetaju, ali kako kažu, Kap koja je prelila čašu je bilo postavljanje rampe na seosku cestu.

“Riječ je o cesti koja vodi prema našim njivama. Arapin nam je poručio da pozovemo njegove stražare ako trebamo proći, pa će nam oni podići rampu. To je za nas neprihvatljivo”, kazali su.