Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladen Bosić razgovarao s ambasadorom Italije

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić sastao se danas s ambasadorom Italije u BiH Ruggerom Corriasom.

Najviše pažnje posvećeno je političkoj situaciji u BiH, a italijanski ambasador izrazio je zadovoljstvo uspješnom predajom aplikacije za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji. Bosić je izrazio očekivanje da će vijesti iz Brisela utjecati na pokretanje pozitivnih procesa u BiH.

– Predaja aplikacije za članstvo BiH u Evropskoj uniji je dobra vijest, i nadam se da će ona pokrenuti pozitivne procese i pomoći u rješavanju nagomilanih problema, prije svega smanjenja nezaposlenosti i poboljšanju životnog standarda građana – saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladena Bosića.

Početkom narednog mjeseca zamjenik predsjedavajuće Mladen Bosić s članovima Kolegija Predstavničkog doma putuje u Rim na poziv predsjednice Predstavničkog doma Republike Italije Laure Boldrini, a tokom zvanične posjete planirano je potpisivanje Protokola o međuparlamentarnoj saradnji.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će ova posjeta još više unaprijediti međusobnu dobru saradnju i odnose, ističe se u saopćenju iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Mladena Bosića.